Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

24. 7. 2011 0:42
Pravice se ozvala.

0 0
možnosti

všd

22. 7. 2011 13:30
Takový drobný (rasistický) detail

Lidé z Tea Party nejsou většinou chudí. U nás by to byli řekněme drobní živnostníci a lidé v průmyslu, co jsou víc než dělník a méně než top manager. Tedy většinou maturita, sem tam VŠ obvykle technického směru pár pravicových intelektuálů. Druhou podstatnou věcí je, že lidé z Tea Party jsou obvykle bílí protestanti. Tedy aspoň její jádro. "Díky" Obamovi získala Tea Party určitou podporu katolíků, ať už hispánců, nebo hlavně původem Irů, Italů a Slovanů.

Naopak naši odboráři jsou mixem lidí chudých a lidé sice ze středních vrstev, ale přímo ohrožených pádem do chudoby. Obvykle buď přímo či nepřímo (ČD, ČEZ) státních zaměstnanců.

Průnikem těchto dvou skupin jsou, možná paradoxně, lidé z OS Kovo pracující na vyšších pozicích, než dělníci. Ti v obou případech vytváří reálné hodnoty (žádná státní správa, žádné banky a burzy). V obou případech mají také pocit, že právě oni "to odskáčou" nejvíc. S tím rozdílem, že v USA jde průmysl dlouhodobě a tvrdě dolů, zatímco u nás se drží.

0 0
možnosti

všd

22. 7. 2011 0:38
Strašení Řeckem bylo neobjektivní

Úplná lež to nebyla, ale poctivé to také nebylo.

Pokud jde o pravici, Ty jaksi, Mirku, uvažuješ, že pravice nejsou hovada, a levice naopak jsou. Ale ono to tak zřejmě v případě pravice není. A za Zemana tomu tak nebylo ani v případě levice.

0 0
možnosti

viet

22. 7. 2011 0:02
Tea Party

Človíčku, Návrate, měl bys více studovat, než začneš důležitě tlachat, například o Tea Party. Pak bys zjistil, odkud Tea Party pochází, jaké má kořeny a že s Obamou má pramálo společného. Zatímses z politologie naučil jenom dělat si ostudu.8-o

0 0
možnosti

minafm

22. 7. 2011 11:56
Re: Tea Party

Bla, bla, bla... uvítal bych slušnost a konkrétnost... díky...

0 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

21. 7. 2011 22:58
Co jste nám vybral, Návrate

to máme. Bohužel, je to zdražování. Příště myslete mozkem a raději vypínejte televizi.

0 0
možnosti

parquin

21. 7. 2011 21:28
Proboha

jestli tady vznikne nějaká odnož rednexovské tea party s jejich úderníky palinovou a spol. tak se přinutím jít zase k volbám a hodím to tam radši socanůmRv

0 0
možnosti

OSLO

21. 7. 2011 21:00
Pravicový dogmatismus.

Nízké, minimální nebo vůbec žádné daně. Vše je zbožím, vše, co člověk potřebuje si musí koupit. Jednotlivec, síla, boj, konkurence, peníze, majetek, úspěch. Nezávislost na nikom, spoléhání se jen sám na sebe a také nestarat se o druhé. Jak je silný občan, tak silný je stát. To jsou staletá dogmata pravičáků, ze který nejsou schopni ustoupit ani o milimetr. Ovšem jen potud, pokud mezi tyto vyvolené patří. Tím, že se "uměli" narodit, že měli patřičnou výchovu, tu správnou povahu, široká ramena, ostré lokty, drzé čelo a hlavně ŠTĚSTÍ. Prostě na ty povídačky o "americkém snu" nevěřím. V Česku nějak podniká necelý milion lidí, to je z 8,5 milionu dospělých osob nějakých 11,7%. S růstem produktivity práce, modernizace a kumulace výroby, likvidace konkurence i podílu levné pracovní síly na výrobě a obchodu se bude počet OSVČ neustále zmenšovat, tak jako i pracovníků a zaměstnanců žijících ze mzdy. Pro splnění "amerického snu" bude stále méně příležitostí.Jak to chcete bez sociál. státu řešit?

0 0
možnosti

Karl Novak

21. 7. 2011 21:06
Re: Pravicový dogmatismus.

Mohlo by se zakázat zvyšování produktivity práce.

Například zákaz použití kombajnů v zemědělství. To by bylo potřeba spousta lidí, vznikla by spousta pracovních míst.

Takhle si to nějak představujete ?

Rv

0 0
možnosti

pomocný učitel Václav Poustka

21. 7. 2011 20:03
Milý chlapče

Až dospějete, odstěhujete se z kolejí a od maminky a začnete něco dělat, pochopíte.

0 0
možnosti

cekon

21. 7. 2011 20:17
Re: Milý chlapče

Obávám se, že se tak nestane...;-)

0 0
možnosti

vioš

21. 7. 2011 19:28
máte co jste chtěli

Ale současná nás směruje k Řecku. Mnohem rychleji než Paroubkova.

0 0
možnosti

mmaaxxxoo

21. 7. 2011 19:41
Re: máte co jste chtěli

Tím, že se snaží o snížení zadlužení? Kriste pane, což diskutovat seriozně, ne výkřiky do tmy. Což použít fakta, seriozní zdroj informací? Ne bláboly vydávané demagogy, kteří za volební hlas slíbí cokoliv? Navíc to vaše použítí výrazu "dokážete to!" Jako že vy jste tak moudrý a vzdělaný, který může se shora dívat a trousit moudra typu, vašeho příspěvku.

Ne, vy jste jen takový neškodný (pec na pečení bábovky)

0 0
možnosti

zpetak

21. 7. 2011 19:23
Dodatek.

Z Vaseho clanku na mne jde "Mráz z Kremlu". Vidite jen a jen nepritele. Od vasi osoby nevidim nic kladneho do budoucna.Jste cesky zblbly mlady muzi.Premyslejte a pak ............. Vemte klacek a zente je napric politickym spektrem. Ale na to nebudete mit nikdy odvahu, mlady muzi. Neb mate postkomunisticke ucitele.

0 0
možnosti

minafm

21. 7. 2011 23:56
Re: Dodatek.

bla, bla, bla...

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com