Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

admiral666

28. 2. 2010 23:00
P.K.Dick

Jak Vrah dole psal, ze cet povidku, kde slo abortit az do 12. roku, tak to byla od v nadpise zmineneho vynikajiciho autora, ktery se na podobne koncepty spolecnosti casto zameroval a vtipne, ac mrazive je glosoval. V te povidce bylo klicem zakladni matematicke mysleni, kdo nedal v 12. letech trojclenku, sel do stoupy i tak. Nejaky novinar se pak vydaval za matematickeho retarda a seznamil se tam s nechtenymi ditky <12 co cekaly na zprocesovani.

P.K.D. je autorem predlohy k Blade Runneru a v hodne jine forme i Total recallu (i kdyz ten filmari pozmenili hodne) a v mnohem kritizoval zverstva korporatniho rizeni spolecnosti, americkou nobilitou byl osocovan z komunismu a neamerickeho smysleni. 

0 0
možnosti

admiral666

28. 2. 2010 22:37
NE niceni genofondu

V situaci kdy strujci NWO navzdory tlaku pravdolasek, lidi v tisni a podobnych narkoexistenci zavaluji afriku zbranemi, aby zvladli jejich populacni explozi je jakakoli narodni sebevrazda nesmyslem. Potraty ano pri poskozeni plodu, nebo znasilneni. Jinak adopce, je treba zvysit povedomi o moznosti dat dite ihned k adopci, nebo do babyboxu, za nechtene zabreznuti tak bude "trest" jen v podobe tehotenstvi a porodu, pak si muze dotycna klidne pokracovat v kariere, nebo barovem zivote, jak je ji libo, ale vylevat vlastni genofond do stoky je megablbost. Mit 4 mesice bricho a pak nejake bolesti pri porodu neni zas tak spatna vec, kdyz je to pro dobro Evropy.

0 0
možnosti

nesmrtelná medvědice

28. 2. 2010 22:42
Re: NE niceni genofondu

R^

0 0
možnosti

Luisa

28. 2. 2010 21:26
Fajn, že tak mladej kluk přemýšlí o závažné problematice,

kterou potraty bezesporu jsou.

Čili příští článek by mohl být o MUŽSKÉ zodpovědnosti, né? ;-) Páč pominu-li pannu Marii, nebyl dosud zaznamenán ŽÁDNÝ případ, kdy by žena - ať již plánovaně či neplánovaně - otěhotněla bez aktivní účasti muže :-).

Potrat jistě není antikoncepce, vysoké potratovosti se dá předejít zodpovědným přístupem ženy i MUŽE.

Takže lépe, než aby se muži starali o "cizí dělohy" je zajistit, aby kvůli vám ta  (momentálně) vaše žena nemusela absolvovat interrupci.

0 0
možnosti

nesmrtelná medvědice

28. 2. 2010 22:43
Re: Fajn, že tak mladej kluk přemýšlí o závažné problematice,

průšvih je, že se ženy těch mužů často vůbec neptají.

0 0
možnosti

Wendolene

28. 2. 2010 21:10
Mlady muzi, nereste veci, ktere zatim neznate

a ktere nikdy nebudete muset resit. Zakaz potratu nic neresi, zeny budou jezdit do jine zeme, kde je to dovolene nebo sahnou po jinych prostredcich , misto koukani na fotky potracenych plodu, mrknete take nekdy na fotky zemrelych zen, ktere zemrely na vykrvaceni pri zasahu andelickarky ci doktora packala, louhova voda, pletaci jehlice, propichnuta streva, infekce delohy atd. Take hezke. potraty jsou stare jako lidstvo a zakaz nic neresi. Koureni skodi zdravi, je to napsano na cigaretach a kolik lidi kouri????? Misto zakazu je treba lepsi osveta, hlavne mezi mladymi lidmi, kteri zacinaji byt sexualne aktivni. Vase vyjimky jsou hezke, ale nerealne. Takze zpet do lavic, zpet k ucebnicim a zivot vas nauci. Napiste za 10 let. Uvidime...

0 0
možnosti

wandering star

28. 2. 2010 2:04
Slepý nás poučuje o barvách

Zajímavé je, že na problematiku potratů mají vždy nejvyhraněnější názory lidé, kteří potrat nikdy nebudou potřebovat. Pro Vaši informaci, potrat jako antikoncepci nepoužívá ani ta nejpitomější husa, která proti Vám je hotovej ajnštajn.

0 0
možnosti

Vrah

28. 2. 2010 8:30
Re: Slepý nás poučuje o barvách

„nejvyhraněnější názory lidé, kteří potrat nikdy nebudou potřebovat“ nepovažuji za relevantní argument. Na schizofrenii jsou taky nejlepší odborníci psychiatři, přestože málokterý z nich bude schizofrenik.

0 0
možnosti

rebelka00

27. 2. 2010 20:24
Připadá mi zvláštní,

že při téhle "demonstraci" pokud se to tak dá nazvat, stáli před naší školou pouze dva muži, kteří o porodech/potratech ví asi tolik, jako ví průměrná žena o poruše prostaty. Teorii znáte všichni, ale praxe už je horší. Podle mého názoru, když žena ví, že by to dítě nebylo v pořádku, byla by znásilněna, mladá nebo by neměla prostředky na výchovu toho dítěte, tak je lepší, když půjde na potrat ve velmi brzkém stádiu těhotenství, než aby pak dítě odhodila někde ke kontejneru, v lepším případě dala do "děcáku." Určitě když k tomu potratu jde, tak to nedělá s radostí a má k tomu vážné důvody. Aspoň ve většině případů. Jsem sice křesťanka, ale potrat za vraždu prostě nepovažuji, protože plod, který ještě nemá vivinutý mozek a srdce se dítětem nazvat nedá...toť můj názor...

0 0
možnosti

nesmrtelná medvědice

27. 2. 2010 20:29
Re: Připadá mi zvláštní,

pokud dítě není v pořádku je potrat naprosto rozumný. Pokud byla znásilněna záleží na konkrétní situaci, ale rozhodně má na potrat právo. Pokud je mladá, má se postarat babička nebo v nejhorším dát dítě k adopci. Bílé a zdravé dítě si jistě někdo rád vezme. Prostředky na výchovu dítěte nejsou třeba nějak vysoké a pokud je opravdu nemá, pořád může dát dítě k adopci. krom toho jde dost holek na potrat protože třeba nemají ještě dostudovanou VŠ a to už tak mladé nejsou.

0 0
možnosti

Gmur

27. 2. 2010 19:28
pokud byste byl

v zivote alespon 10 minut zenou,pak bas nenapadne, ze potrat je neco jako vytrzeni zubu.

Fakt ne a nikdy!!

To neni pro zadnou zenu na tehle zemekouli. Ale propaganda mele svou.Vymysli, si nejkou nechutnost, ktera se nezaklada na prave, a vlozi je do ust (nebo hlavy) tem ostatnim, a vzapeti je za to zacne kritizovat. Rv

0 0
možnosti

petrph

27. 2. 2010 16:02
otázka ale tady nezní

zda potraty ano či ne.

Věřím, že každá nastávající maminka dokáže sama posoudit, zda s nastávajícím otcem dokáže vytvořit natolik stabilní svazek, aby spolu dokázali vychovávat dítě, ano či ne.

Ale posoudit komlexně celý problém, na úrovních mravní, právní, lékařské, biologické a mnoho dalších, rozlišit co jsou vědecká fakta a co jen osobní názory,

, a podle toho obecně přijmout názor, povolit či zakázat??? Nebo o tom jen debatovat?

0 0
možnosti

nesmrtelná medvědice

27. 2. 2010 17:58
Re: otázka ale tady nezní

Potrati zdravých dětí rozhodně ne. Pokude nedokáže matka s otcem vytvořit dosttečně pevný svaze, může dítě vychovávat sama, nebo ho mohou vychovát prarodiče. V krajním případě lze dítě dát k adopci, zdravé dítě si jistě někdo rád vezme.

0 0
možnosti

Aaron71

27. 2. 2010 14:59
Potrat není antikoncepce

Potrat je věcí rozhodnutí. Každá žena má právo rozhodnout se sama. Pokud k tomu přizve i partnera, je to fér. Ale konečné rozhodnutí je jen na ní. Nijak to nesouvisí s ničím jiným. Je to pouze a jen o svobodné volbě.

0 0
možnosti

nesmrtelná medvědice

27. 2. 2010 15:04
Re: Potrat není antikoncepce

A kde ta svobodná volba končí. možná by měla mít právo zabít dítě třeba až do jednoho roku, ne?

0 0
možnosti

xurek

27. 2. 2010 13:31
Potrat

to kolik se jich deje je podle me ulne jedno ikdyby jich bylo 2500 mesicne nic to nemeni,souhlasim ,ze by to slo o neco skratit, ale jde jen oto domluvit se kdy dite ziskava vedomi ci ne.jinak je to uplne to same co antikoncepce.

0 0
možnosti

Vrah

27. 2. 2010 14:48
Re: Potrat

Máte pravdu, je to úplně skvělá antikoncepce :-P

Jak vás tak čtu, získávám pocit, že by jej u některých jedinců měli provést i po narození, klidně v dospělosti, protože jejich vědomí není plně lidské, respektive je nelidské.

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com