Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OV

nojo, když sem byl mladej, tak sem taky volil jako trupka;-D

0 0
možnosti
JZ

Za nesmysl považuji vybírat strany podle toho, jestli mají šanci podle předvolebních průzkumů uspět. Pokud se budeme tímto principem řídit, tak :

1. neuspějí nikdy

2. výsledek voleb bude určen do značné míry předvolebními průzkumy

Otázku "koho volit ?" není třeba rozebírat, to zvládne každý volič jistě sám, není třeba mu radit.

PS: trochu mne překvapuje, že máte přehled o krajských kandidátech v celé republice.

0 0
možnosti
MN

Samozřejmě, jak píšu, nemusí to být hlavní kritérium. Ale často to bývá tak, že ty strany, které v těch průzkumech (zj. o volebním potenciálu) nedokážou získat dostatek procent, tak dělají něco špatně i obecně. V době internetu a sociálních sítích si podle mě kvalitní osobnosti s dobrým programem dokážou aspoň 5 % voličů při naší nízké volební účasti získat i bez velkých peněz (ostatně řadu takových stran bych v těch krajích volil, a i proto jsou mi tam třeba sympatičtí).

Ten přehled nemám dokonalý, ale to ani ve svém kraji. Princip, podle jakého bych se v jednotlivých krajích rozhodoval, jsem v článku taktéž popsal, a v mém kraji to nebylo jiné. Taky tomu mému přehledu asi pomohlo to, že jsem se díval na debaty ze všech krajů.

0 0
možnosti
JU

J19o77s27e36f 23U92l86m16a20n

5. 10. 2016 23:50

Brrrr...další "Reichel"...radši rychle pryč!

0 0
možnosti
Foto

A50l35e82š 56M62e39r10t28a

5. 10. 2016 20:57

Nevím na které škole tu politologii studujete, ale asi vám opoměli vysvětlit teorii racionální volby. Proč by měl dělník makající za minimální plat volit pravicové strany, včetně vámi propagované TOP 09? Proč by měl podnikatel, kterému hází ekologové klacky pod nohy volit zelené? Lidé se sice nechovají racionálně vždy, ale u voleb většinou volí ty strany, jejiž potencionální úspěch jím může přinést prospěch, ideologie je až na druhém místě.

2 0
možnosti
MN

Konkrétně v těchto volbách tyto věci asi nebudou úplně relevantní. Kraje nerozhodují o výši minimální mzdy. Pokud tam doporučuju zelené, tak v koalici s Piráty, a to především proto, že prosazují transparentní správu kraje. Navíc je taky otázka, jak by mohli právě skrze kraj házet klacky pod nohy podnikatelům. A taky záleží na tom, v čem ty klacky házejí. Stejně tak bych byl rád, kdyby se TOPka trošku změnila a přijala některá opatření, která by byla vůči nízkopříjmovým zaměstnancům příznivnější.

1 0
možnosti
LC

Tak jsem se dočetl, že ANO není jen populistická, ale i extrémní strana ... Stejně jako do Senátu i v krajských volbách bych z principu v žádném kraji nevolil hnutí ANO. Stejně tak ani ostatní extrémisty a populisty. ... :-)

Jo, někteří se nechají nachytat na růži, jiní na koblihu. Jiní zase na sliby. Třeba, že nebudou zvyšovat daně. Před volbama v roce 2010 jeden politik, později ministr financí na kameru prohlásil: "Za této situace by daně zvyšoval jen i*i0t." Já i*i0t mu na to skočil. Netrvalo ani půl roku a v Česku vypukla největší zdaňovací smršť jakou tahle země zažila. Takže, rozdal jste doporučení koho volit. Oslovit to ale může jen ty, u nichž poločas rozpadu paměti je kratší než 5 let a ty, kterým připadá, že daňová zátěž obyvatelstva je příliš malá, že je potřeba přitvrdit.

1 0
možnosti
MN

No takový extrém v ohrožování parlamentní demokracie a svobody tady od Gottwalda nikdo tak mocný jako Babiš skutečně nedělal. Proto si myslím, že lze ANO označit za extrémní stranu.

Nechci se zastávat Kalouska. Daňová zátěž by měla a asi i mohla být menší. Problém našeho daňového systému je ale hlavně v tom, že je nepřehledný, složitý, neefektivní a nespravedlivý. Výše daní není ten hlavní problém. Navíc současná vláda s ministrem financí už daně taky několikrát zvýšila. Problém je, že Babiš i v předvolebních materiálech lže o tom, že je snižuje.

0 1
možnosti
JR

J40a32n 41R16á90ž

5. 10. 2016 18:42

V Jihomoravském kraji byste volil Zelení a Piráti nebo TOP09+ŽtB.

To je na dlouhodobé léčení pod dozorem!

1 0
možnosti
MN

Koho byste volil vy? Mimochodem, doufám, že se nedočkáme doby, kdy by lidé byli dlouhodobě léčení pod dozorem za to, že by "špatně" volil.

0 0
možnosti
JK

Autore, kdo není rozhodnutý koho volit, tak k volbám většinou nepůjde. A kdo je třeba levicově zamřený,tak těžko se bude řídit vašima radama. Když vládl Topolánek a Nečas, tak tehdy jste nic nepsal o tom, že by u celostátní politiky lidé měli volit spíše opozici. A přitom tyto dvě pravicové vlády měly mnoho skandálů. V min volbách vyhrála ANO a ČSSD. V prezidentských volbách Zeman. Takže jasně vidíte, lidé mají svou představu koho volit a nikdo jim nevymluví opak.

1 0
možnosti
MN

Myslím, že jsem v té době často psal proti Nečasově vládě. Proti Topolánkově občas taky.

0 0
možnosti
VM

V73á84c26l67a58v 21M77a19c77h

5. 10. 2016 16:38

Zelení, Piráti, TOP09

... vy byste si mohl rovnou založit Českou Stranu Neomarxistickou

2 0
možnosti
MN

To bych nemohl, protože proti neomarxismu jsem většinou v opozici. Mimochodem, co je na TOP 09 neomarxistického? A jak tyto strany budou neomarxismus prosazovat v krajích?

0 0
možnosti
FS

Prý nebudete radit,koho volit,ale agitujete tu pro Topku.Inu,koupený politolog.

1 0
možnosti
MN

No, ve většině krajů spíše pro Piráty, ne? A koupený kým? Mimochodem zatím jen student politologie.

0 0
možnosti
VK

To jste měl rovnou napsat, že volíte TOP09 a odpustit si celkem zbytečný článek koho nevolit. Z principu odmítáte volit ANO ve všech krajích, já třeba to ANO v našem kraji volit budu, protože tam kandidují nesmírně inteligentní, pracovití lidé, které znám. Není to o stranách, ale lidech. Pokud bude slušný člověk za ODS, dám hlas mu, pokud za KDU-ČSL taktéž. ;-)

2 0
možnosti
MN

Já bych rád třeba pana Vondráka taky volil, jistě tam kandiduje i řada dalších slušných lidí. Jenže z principu je protě nutné některé strany nevolit. Mám pochybnost o úsudku těch lidí. Po tom všem, co o Babišovi dnes víme, je to asi jako zůstávat v KSČ po tom, co popravili Miladu Horákovou. Takže podobně jako v komunálních volbách z principu nevolím pracovité a inteligentní lidi, co kandidují za komunisty, tak podobně ani v krajích z principu nevolím hnutí ANO.

1 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com