Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny pane Navrate. Vas pohled nebudu rozebirat. Nemam vzdelani na to, rici neco konstruktivniho. Jen mohu ze sve znalosti podoknout na muj pohled na VB. Politicky postavena a vedena podle tradici. Zmeny jsou jen dilci. Z celkoveho pojeti britskeho systemu si muzeme vzit jen urcite casti. Musime byt velmi obezretni, jak jejich mysleni chceme pouzit.

Pravy konzervatismus v CR je nemozne uskutecnit. Nase historie a tim i mysleni obcanu nam nedava zadne moznosti. Ve state, ktery ma vladu praveho konzervatismu, je bez jakekoliv 'socialni vymozenosti' Tato vlada vychazi z konzervativniho mysleni, ze obcan se MUSI postarat sam o sebe a to v zemi, kde stat nic NEVLASTNi. Vse je v rukou soukromeho vlastnictvi. Vlada jen udava pravidla a take je kontroluje. Tim take kontroluje i socialni programy, ktere jsou take v soukromich rukou.

Co tedy muze 'spravna' konzervativni strana' nabidnout dnes? V dobe socialistickeho citeni obcanu? Je to velmi tezke. Specialne po obdobi, kdy ti ,jako konzervativci' diskretizovali myslenku spravneho konzervatismu!!!

Muj navrh pro novy pristup k obcanum vychazi z me byvale profese. Byl jsem 'technolog' v leteckem prumyslu (22 let). Moje prace byla urcovana na vytvoreni perfektni organizaci pro vyrobu a pozdeji pro opravu leteckeho zarizeni. Chtel bych, aby novi konzervativci si vzali za ukol, zlepsit organizaci statu tak, aby vyhovovala obcanum. Aby jim dala moznost se lepe vyjadrit k situaci CR. Aby jejich navrh organizace zajistoval pruhlednost a hlavne KONTROLU kazdeho rozhodnuti zvoleneho cinitele. Organizaci, kde VLADA musi vladnout, kde zakonodarci MUSI pracovat na vytvareni zakonu. Kde opozice je nutna pro pohledy z druhe strany a se silou, pri zrodu zakonu, ji ukazat.

Skoda, ze vas clanek vydavate v 'okurkove sezone'!! Citim jiz dnes v maly zajem o diskuzy. Presto vam osobne dekuji za clanek.

3 0
možnosti

Díky moc za Váš komentář, pane Limo. V řadě věcí to asi vidíme podobně. Skuteční čeští konzervativci by asi měli i dělat něco pro to, aby se pocit osobní odpovědnosti v lidech posílil. Možná i v té opozici, ostatně je trošku škoda, že u nás nemíváme tak jasně definovanou stínovou vládu, jako mívají Britové.

0 0
možnosti

Osobně ve velkou budoucnost Británie nevěřím. To co jste o Toryích uvedl je tolik rovnic, které nemohou mít řešení. Kdysi zaujala Blairova "třetí cesta" a jak to dopadlo.

0 2
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com