Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autorovi se hluboce klaním za tento jeho text. Formuluje řadu zásadních otázek, které již napadly v souvislosti se Svobodnými i mne, ale také pokládá řadu otázek, které mi doposud ani nepřišly na mysl. Rozhodně si myslím, že by se těmito otázkami mělo zabývat nové předsednictvo strany a zaujmout k nim nějaké stanovisko. 

S čím si naopak dovolím nesouhlasit, je autorův pohled na EU a na koalici s TOP 09. EU osobně považuji za projekt, který se nedá reformovat, tudíž jediným řešením je Unii opustit. TOP09 svou reálnou politikou ukazuje po většinu času, že pravicí není - jakákoli koalice s tímto subjektem se mi jeví jako velký nesmysl.

0 0
možnosti

Děkuji za komentář. Co se týká EU, jakou vidíte alternativu? A tu koalici s TOP 09 jsem navhroval pro krajské volby, kde by toto spojení neměl být velký problém, naopak v jiných volbách by asi byl.

0 0
možnosti
Foto

Zaujal mě váš odstavec o důchodové reformě a sice konkrétně vaše starost o to jak stát zjistí jaké mám příjmy. 

Pokud by žádná daň ani povinný odvod nebyl na tyto příjmy navázán, tak proč by měl stát zjišťovat jaké mám příjmy? Jak povinný odvod na důchodový účet, tak povinná část zdravotního pojištění by na příjmy vázána nebyla a zrovna tak ne plnění z těchto dvou pojištění. 

Z celého článku mám pocit, že vaše osobnost je poměrně slušně rozdvojena. Líbí se vám idea svobodné společnosti, jak ji hlásají Svobodní, ale chcete zachovat výhody nesvobodné společnosti, které u nás prosazují socialisté a komunisté. Nejste v tom nijakou výjimkou. Všechno mít ovšem nelze. Můžete se sice cítit svobodný uprostřed klece, ale nemůžete se svobodným skutečně nazývat.

0 0
možnosti

Děkuji za komentář. No, oni Svobodní ale potřebují vědět, jaké má kdo příjmy, aby mohli určovat, jakou částku kdo dostane v rámci negativní daně. A stejně tak by potřebovali i mít nějakou daň z příjmu, aby to vůbec bylo možné, proto upozorňuju na to, že ji sice chtějí zrušit, ale zároveň to kvůli této věci udělat nemohou.

Které výhody nesvobodné společnosti, které prosazují (v mém případě asi ne socialisté nebo komunisté, ale spíše konzervativní liberálové, liberální konzervativci, křesťanští demokraté, příp. maximálně sociální liberálové nebo sociální demokraté), máte na mysli a proč nemohou být v souladu se svobodnou společností?

A jste si jistý, že příklad s klecí nelze vztáhnout na jakýkoliv stát, tedy i na ještě ekonomicky a sociálně liberálnější alternativy, než prosazují Svobodní?

0 0
možnosti
Foto

Svobodní byli nevolitelní pro absolutní odtržení od reality a nabádání k něčemu, čemu moc nerozuměli. A teď jim Mach ještě k tomu namydlil schody svým korytem v EU a kašláním na svou stranu. No, nevolte to. ;-D

0 0
možnosti

L62i57b61o60r 70V40a65n49ě22k

13. 11. 2015 0:19

Mně nevadí, že působí v jámě lvové. Trochu mi vadí, že se může míň věnovat aktivitě u nás.

A nejvíc mi vadí, že je sice velmi slušný, vzdělaný - ale málo jako politik výrazný a s minimem charisma.

0 0
možnosti

Mně se ta úvaha líbí.

A moje odpověď zní - je to klub pro bohaté.

Jistě dokáží zmást i některé jiné vyprávěním, jak pro ně bude skvělé až pozbydou všech sociálních jistot a důchodové, zdravotní a sociální zabezpečení si budou platit sami a že je to vrchol možné svobody.

Ovšem, jak ukazují volby v Polsku a rekordní preference Ficovy strany na Slovensku, rozdělení na levici a pravici přestává voliče zajímat.

Zajímá je jen, jestli strana poslouchá Brusel a Berlín, nebo jestli naslouchá obavám voličů a jejich odmítání imigrantů a kvót.

Takže i u nás ve volbách zvítězí ty strany, které Junckera a Merkelovou odmítnou.

Budou-li mezi nimi Svobodní, mohou mít obrovský volební úspěch bez ohledu na to, jaké ekonomické škody jsou schopni napáchat většině populace.

3 0
možnosti

L32i14b69o33r 19V21a55n11ě82k

12. 11. 2015 22:50

Liberálnější, méně byrokracií a nadměrnými daněmi zatížená ekonomika se vždy rozvíjela a rozvíjí rychleji a v konečném důsledku přináší víc i lidem na dolním okraji příjmového spektra.

Ne hned, ale od střednědobého horizontu dál určitě.

2 0
možnosti
Foto

Autor je správně indoktrinovaný.  Vlastně nám jen říká, co do něj systém nalil, skrze státní vzdělávací systém.

1 2
možnosti

A věcně, co například?

0 0
možnosti

Ehm, svobodni. Neznam. Ale tech par autoru zde, kteri se tim pysni bych oznaciljinym pridavnym jmenem.

2 0
možnosti

Svobodní jsou uřvaná myš, před volbami mám dojem, že mají zástupy voličů, ale z tristních výsledků vyplývá, že je to jen zoufalý aktivismus. Jeden europoslanec při trapné volební účasti je veškerý výsledek šestileté existence strany. Přestože deklarují libertarianismus tak se na nadnárodní úrovni spojují s populisty a nacionalisty. Nakonec pokud vím, tak v Evropě neexistuje žádná úspěšná libertariánská strana.

2 1
možnosti
Foto

Pokud by nějak mohli začít reálně prosazovat svůj program, prodloužilo by to tu agónii státu a oddálilo by to zase o nějaké to desetiletí jeho krach.  Jen ať  hoši a holky z levice pořádně roztočí rotačky peněz a zdaní vše nač se podívají.  Mohli by zvednout pořádně minimální mzdu a pořádně zdanit nemovitý majetek, jak si o tom špitají.

0 0
možnosti

Podle toho, co píšete a jak si představujete fungování státu, nejste středo-pravicový, ale středo-levicový (liberální) volič...takže vaše rady, co by pravicová strana měla či neměla, jsou poněkud mimo a kdyby se jimi Svobodní řídili, přišli by asi o nemalou část právě oněch pravicových voličů

3 1
možnosti

J95a96n 57R48á63ž

12. 11. 2015 20:12

Na myšlenky autora se nedá reagovat, neb takový chaos generující koktejl  neomarxismu s  libertiánstvím,  nemůže člověk, alespoň trochu "postižený" politickým myšlením, vůbec vyplodit.

1 0
možnosti

J71a89n 20R63á39ž

12. 11. 2015 19:47

Po sjezdu se ukáže, zda jsou Svobodní stranou budoucnosti nebo bez budoucnosti.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS