Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)  Existuje přesná statistika, kolik lidí zemřelo na následky kouření, hlavně to pasivní by mě zajímalo!  Měl jsem několik mladších přátel, zarytí nekuřáci, někteří umřeli na rakovinu plic. Můj děda....kuřák celý život- do 82 roků. Já kouřím od 15, ne moc jsem už pomalu osmdesátník, pořád aktivně sportuji a život se mi moc líbí! Alkohol také pravidelně, přiměřeně věku.  Přikažte ať lidé žijí jako asketové, hlavně pilně pracují ať někteří z jejich práce bohatnou, sex jen pro plození dětí, jinak zakázat, ať se pracovní síla nevyčerpává a žijte v naději, že se dožijete stovky. Život bude "možná" delší, ale prožijete si ho?  Já jsem si ho prožil a pořád pěkně užívám ! R^

1 0
možnosti
Foto

S těmi statistikami se to má tak, že pokud umřete a jste kuřák, jste zanesen do kolonky kuřáci, protože kolonka jedlík sojových buřtů nebo feťák automobilových zplodin se neeviduje.

Já jsem do svých 18 let vyrůstal v domácnosti, kde se kouřilo a nijak málo. Je mi 50 a doktora jsem za posledních 25 let potřeboval dvakrát nebo třikrát, pokud pominu povinné prohlídky kvůli práci, úrazy a zubaře. Léky vůbec neznám. Bratr je starší a je na tom podobně.

Cigaretový kouř mi vadí, přesto celkem nemám problém s tím, že by mě s ním někdo obtěžoval. Drtivá většina kuřáků je tolerantnější než ti, co horují pro zákaz kouření.

4 0
možnosti
Foto

Jakkoliv souhlasím se závěrem, že stát tohle regulovat nemá, tak článek jako takový se mi nelíbí, neboť je postaven na velmi diskutabilních předpokladech, že kouření za A) není normální a za B) je škodlivé a ohrožuje nejen kuřáky samotné ale taky ostatní.

Skutečnost, že vy jste nekuřák a přijde vám to normální, neznamená, že kouření je nenormální. 

Co se škodlivosti kouření týče, je to velmi sporné. Podle mně není škodlivější než ostatní běžné činnosti, které každý den konáme. Nenajdete jedinou studii, která by jednoznačně a prokazatelně potvrzovala, že tomu tak je, neboť nelze odstranit ostatní vlivy, které sice mnohdy považujeme za bezpečné, ale svou škodlivostí se kouření minimálně vyrovnají. A tak kouření jen přispívá ke zhoršování zdraví stejnou měrou, jako třeba jízda autem, sedavé zaměstnání, nebo třeba bageta koupená ve fastfoodu. Buďte si jist, že mnohem spolehlivěji vás zabije každodenní stres než každodenní cigareta. Jediný relevantní argument proti cigaretám je tedy smrad a to mi přijde na zákonné omezení hodně málo. Představte si, že bychom prosazovali zákaz přístupu na veřejnost lidem, kteří smrdí. Absurdní? Ano, stejně jako zákaz kouření, když jej zbavíte lživé obhajoby.

2 0
možnosti
KD

zajimavy clanek. Kazdy majitel zodpovida za svuj podnik. Pomuze mu stat kdyz zkrachuje? nepomuze. At si kazdy rozhoduje sam za sebe.

3 0
možnosti
Foto

Nejde o kouření, ale jde o porušování vlastnických práv a každý kdo je porušuje, dopouští se zločinu  i když si pár lidí odhlasovalo, že to tak není.

3 0
možnosti
Foto

Parafrázuji: Kdo úmyslně, navíc dlouhodobě poškozuje cizí zdraví, měl by být odsouzen minimálně za pokus o vraždu (např. rodiče kouřící v přítomnosti svých dětí). Co Vy na to? Líbí?

1 2
možnosti
Foto

Samozřejmě, že má. Tak má právo vyžadovat, abyste absolvoval alespoň základní školní docházku. Je to snad špatně?

2 1
možnosti
JN

Jsem proti, přesto na pivo už teď chodím do nekuřácké hospody... naštěstí chodim večer a majitel řekne, klidně si zapal... ;-)

0 0
možnosti
Foto

dopadne to tak, že majitel hospoda na vesnici, prohlásí hospodu za soukromý klub.

2 0
možnosti
DB

kdyby lidi méně psali a více četli byl by svět jednodušší------je liberální nařídit lidem, aby plošně jezdili vpravo?????  není to proti osobní svobodě, že si každý může zvolit, kde bude jezdit...????  proboha už zase????

jste mladý, moudrost na vás teprve čeká,, nepište....čtěte....Kanta, Witttgensteina, poslouchejte Dawkinse, Dennetta Harrise a další... a prvně si to přemyslete....

Ale stojí za to si připomenout, co k té věci poznamenal Wittgenstein. "Řekni mi," zeptal se přítele, "proč se pořád říká, že bylo pro člověka přirozenépředpokládat, že Slunce obíhá kolem Země, spíš než že se Země otáčí?" Jeho přítel odpověděl, "No, samozřejmě proto, že to prostě vypadá, jako by Slunce obíhalo kolem Země." Wittgenstein odpověděl, "No, a jak by to teda muselo vypadat, aby to vypadalo, že se Země otáčí?" (Smích)

https://www.ted.com/talks/richard_dawkins_on_our_queer_universe/transcript?language=cs

2 5
možnosti
JR

J25a35n 94R47á56ž

4. 6. 2015 22:58

Pletete hrušky s jablky a planě exhibujete.

1 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com