Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A47l52e26x 66G12r56e37g68o69r

19. 5. 2014 10:58

Tak nevím co si myslet.

Z mého pohledu je společná zahraniční politika a obrana bez USA v podstatě nutností. Přeci jen je to náš životní prostor.Pokud máme Schengenskou zónu volného pohybu osob je asi třeba i jednotné imigrační politiky bez toho, kolik kdo musí přijmout imigrantů ale s jasnými podmínkami pro azyl a přijetí imigrantů platných v celé EU jednotně.

Stejně tak je to s kvalitou potravin a zboží. Přeci jen by měla splňovat nějaké standarty a co bude navíc je jen k dobru toho či onoho produktu.A o pracovním prostředí nemluvě . Hygienické a pracovní podmínky a předpisy bezpečnosti práce by ve všech státech EU měly být stejné už jen proto, že se tím nekřiví trh.

Stejná by měla být i dotační politika . Tedy všude stejné dotace nebo žádné dotace. 

Do původní ideje se už EU nikdy nevrátí a nezbývá, než ji utvářet k obrazu svému a nikoliv tak nějak rozebírat zevnitř.

0 0
možnosti

No,svobodou to sice začíná,ale velmi rychle se narazí na to, jak daleko kdo vidí - a Gaussova křivka je neúprosná.

1 0
možnosti
Foto

V45í54t 73K82u61č94í32k

18. 5. 2014 16:33

Z bodů, které jste do seznamu vložil, jasně vykukuje Vaše libertánské založení :)) Obecně - to, co nechcete, aby Unie řešila, je nešvarem, pokud se řeší i na národní úrovni. Zkrátka decentralizovat a oslabit silné plánovací centrum. Z toho hlediska by s tím každý klasický liberál mohl souhlasit. 

S jednou vyjímkou -  na seznam toho, co by EU zásadně neměla řešit, jste dal společnou zahraniční politiku a armádu. To je podle mně jedna z mála opravdu opodstatněných věcí, kde se centralizací moci projevují pozitivní synergické efekty. 

Funkčnost modelu dokazují Spojené státy - silné a jednotné vně (zahraniční a vojenská politika), liberální "dovnitř" (jednotlivé státy mají rozsáhlé pravomoci a volnost). Tento model však musí dozrát, jistě se nedá zavést uměle "shora" a navíc během krátké doby několika let.

3 0
možnosti

Taky si myslím, že bez společné zahraniční politiky není Evropa Americe, Rusku, Číně partnerem. Jinak tam panu budoucímu politologovi opravdu skoro nic nezbylo kromě okrajových aktivit typu Erasmus.

0 0
možnosti

Bohužel dost lichotíte českému národu, když jste do seznamu stran, které mají šanci uspět ve volbách, nezařadil komouše. Bylo by to sice pěkné, kdybychom byli natolik vyspělí, že by tihle Gottwaldovi pohrobci neměli šanci, ale oni mají nejen šanci, nýbrž přímo jistotu, že tu potřebnou pětipropcentní hranici překonají.

4 1
možnosti

Díky za připomínku. Je to z mé strany záměr. Nepovažuju je za stranu, ale de facto za zločineckou organizaci. A nebýt Babiše a Kellera, tak bych si tipl, že by tyto volby vyhráli...

2 0
možnosti

Erasmus na středních školách je celkem sci-fi, jelikož jazykové vybavení středoškoláků je až na čestné výjimky naprosto otřesné. A bez jazyka je výlet vyhozením peněz.

2 0
možnosti

No obecně u toho Erasmu je otázkou, zda to taky není jedna z věcí, kterou by se nemusela dělat z veřejných peněz. Především na oborech, po nichž je poptávka, by asi samotné firmy měly zájem na tom, aby jejich budoucí zaměstnanci či partneři jezdili do světa. U jiných oborů by to zase mohli pokrýt mecenáši atp.

1 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com