Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Harry_sportsman

30. 8. 2010 11:02
Hochu, hochu

Než rozumově vyspěješ, tak raději nepiš (maximálně milostné dopisy spolužačce).  Takto se akorát ztrapňuješ svou naivitou ...

0 0
možnosti
MN

minafm

2. 9. 2010 15:00
Re: Hochu, hochu

Děkuji za obsáhlou argumentaci :-)...

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 8. 2010 16:53
to se to poslouchá hlasům landsmanšaftu

Mladý muži, a nenapadlo Vás že důvod, proč se nepotřebujeme vyrovnat s minulostí je ten, že už jsme se s ní dávno vyrovnali???? Že právě odsun sudetských Němců byl oním vyrovnáním? Vyrovnáním nejen s jejich aktivní účasti na Mnichovu 1938 a jejich  kolaborací s nepřítelem za 2.světové války, ale i za jejich protistátní  postoje za první republiky a nadřazené chování nad českým národem za Rakouska??? 

My jsme se s tím vyrovnali, ti nevyrovnaní jsou právě sudetští Němci, kteří ještě 60 let po odsunu, v druhé třetí generaci pláčou, řvou, nadávají, chtějí se soudit. Neboli, křivda a tragedie se může stát každému , ale vyrovnaný člověk se přes to časem dostane,smutek přebolí a je schopen  se i s nepřítelem, smířit

To jen opravdu nevyrovnaný jedinec  ještě po 60 letech vzpomíná jak mu ublížili a že by se měl pomstít.....

0 0
možnosti
MN

minafm

2. 9. 2010 15:01
Re: to se to poslouchá hlasům landsmanšaftu

No jo, česká malost se vyrovnává po svém - hezky problém odsunout za hranice, ať se už stará někdo jiný. Tak se ale nedá čestně a svobodně žít. Snad budou mít další generace více odvahy čelit realitě!

0 0
možnosti

rezjirrezjir

27. 8. 2010 15:33
Můžete laskavě sdělit národu

jak by sudetští Němci jako občané třetí říše mohli volit do československého parlamentu?

Pokud se domníváte,že celé vysídlení bylo řízeno z Moskvy, tak musíte pak vysvětlit, jakým způsobem ti nebozí Rusové ovlivnili třeba naš nekomunistický odboj, lidoveckou poslankyni Koželuhovou, celou národně socialisticckou stranu atd. Tento úkol vám nezávidím a budu těšit na výsledky.

A zajímavé je, že ti vyspělí sudetští Němci se tak aktivně účastnili na holocaustu, až se z nich prášilo. Kolik si myslíte, že v Sudetech zbylo žídů po válce?

0 0
možnosti
MN

minafm

27. 8. 2010 16:26
Re: Můžete laskavě sdělit národu

Děkuji za váš názor. Myslím si, že to je úkol pro historiky, ne pro mě. Celkově na mě působí váš příspěvek ale tak, jak to v Česku vidíme - tedy, že se hledí na právnické detaily, ale morální rozměr celé věci se velmi opomíjí - a to podle mě není správné ani možné.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

27. 8. 2010 14:08
To jsou mně věci

Hochu, dětino, zůstali-li by němci v Sudetech, nedokázali by ale totálně nic  měnit na vývoji ke kterému reálně došlo. Němci byli poraženým státem i národem a vše se odehrávalo před víc než šedesáti léty. Fantazírování od stolu nepatří ani kousek místa.  8-o

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

27. 8. 2010 13:23
Dorbný dotaz...

... jak by mohla Evropa zůstat liberální a křesťanská, když v současné době není ani jedno z toho?

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com